Az Életmérnökei egy szorosabb szakmai összefogást támogató kampány, amelynek elsődleges célcsoportja a magyarországi zöldfelület-gazdálkodás szereplői: tájépítészek, park- és kertépítők, fenntartók, növénytermesztők, oktatók, hallgatók, és mindenki más, aki az ágazatban tevékenykedik.

A kampány legfontosabb céljai:

  • szélesebb szakmai összefogás és együttműködés megvalósítása az ágazat szereplői között,
  • olyan közös ágazati stratégia megalkotása, amely reflektál a jelenkori társadalmi, gazdaság és ökológiai kihívásokra és lehetőségekre,
  • a zöld infrastruktúráért dolgozók belső identitásának és társadalmi rangjának felemelése, a jövedelmezőség javítása, a jövő nemzedékei és a fiatal munkavállalók számára vonzóvá tenni a szakmát,
  • a zöldfelület-gazdálkodási alapelvek és gyakorlatok újragondolásának, szakmai átalakításának előkészítése és végrehajtása (ökológiai fordulat).

Az Életmérnökei indító gondolata a Kertész Unió szellemi műhelyében született 2022 nyarán a Mátrában, Lukács Zoltán, Dezsényi Péter, Somorjai Zsolt és Hegedűs Gábor által.

Életmérnökei bemutatkozó előadás:

2023.02.17-én, pénteken délelőtt (09:20 – 11:00) Tapolcán a Szakmai Napok (2023. február 14-17. Tapolca) programjában.

Az előadásban összefoglaljuk Az Életmérnökei program eddigi eredményeit, célkitűzéseit, és az előttünk álló feladatokat.